Dobro došli na eBIOS
Molimo Vas pažljivo pročitajte Uslove Korištenja prije upotrebe web sajta ili mobilne aplikacije (u daljem tekstu zajedno “Sajt”) servisa eBIOS. Uslovi Korištenja predstavljaju sporazum između Vas i BIOS.D.O.O. kojim su obuhvaćena sva pravila pod kojima možete koristiti Sajt i usluge našeg Servisa. Nastavljanjem korištenja Sajta potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i složili se sa navedenim uslovima.

Osobama mlađim od 18 godina nije dozvoljena registracija na servisu eBIOS.

Korištenje Sajta i objavljenih sadržaja
Sadržaji objavljeni na Sajtu u opisivanju služi isključivo za generalno informisanje i eBIOS zadržava pravo da bez najave menja objavljene informacije ne nudeći nikakve garancije vezano za preciznost istih.

Zabranjeno je reprodukovanje cijelog ili delova Sajta osim u slučajevima kada je to pismenim putem odobreno od strane eBIOS-a.

Sajt sadrži materijale (tekst, slike, softver, grafike…) koji su cijeli ili dijelom dobijeni iz resursa eBIOS i drugih izvora, a koji su zaštićeni autorskim pravima, žigom i drugim zakonima.

Slažete se da Sajt nećete koristiti u svrhe slanja i postavljanja poruka ili materijala koji su nezakoniti, uznemirujući, uvredljivi, vulgarni, preteći, seksualno orijentisani, rasno uvrijedljivi, pornografski ili krše bilo koji zakon i time štete poslovanju eBIOS ili nanose neku drugu vrstu štete, odgovornosti ili troška.

Promjene u Uslovima Korišćenja
eBIOS zadržava pravo da u bilo kom trenutku, po sopstvenom nahođenju, mijenja Uslove Korištenja i ispravlja moguće griješke i propuste sve u cilju obostrane zaštite i poboljšanja poslovanja. Ove radnje će se obavljati bez prethodne najave a korisnici će narednom upotrebom Sajta potvrditi da se slažu i prihvataju nastale promene.
eBIOS Servis

Vrijeme poručivanja i dostave
Sve Vaše porudžbine moraju biti obavljene i potvrđene u naznačenim vremenskim intervalima sa dovoljnim razmakom između vrijemena naručivanja i dostavne kako bi naše osoblje imalo dovoljno vremena za pripremu porudžbina i izvršenje dostave bez ugrožavanja kvaliteta namirnica i usluge. Minimalno vrijeme za naručivanje je 180 minuta prije početka (primjer: do 06:00 primamo porudžbine za I ; do 11:00 za II ; do 15:00 za III zonu

Otkazivanje porudžbine
Otkazivanje porudžbine je dozvoljeno do 30 minuta prije početka odabrane zone. Niste u obavezi nikakvu nadoknadu ili obeštećenje u ovim situacijama ali učestalim otkazivanjem možete nas dovesti u neprijatnu poziciju da moramo odlučivati o ograničavanju ili potpunom ukidanju usluge prema Vama. O ovoj mjeri bi Vas pravovremeno obavijestili putem email-a ili telefonskim putem i ona predstavlja zaštitnu mjeru kako bi očuvali resurse, kvalitet i svježinu namirnica kao i kontinuitet redovne usluge prema kupcima.

Izmjene u porudžbini
Svaka izmjena u već načinjenoj porudžbini, kao i otkazivanje iste, je moguća do 30 minuta prije početka zone. Možete dodavati ili brisati artikle i mijenjati količine, takođe možete mijenjati zonu, odnosno odabrati narednu. Ove radnje možete izvršiti ulaskom u Vašu Korpu odnosno na Vaš Račun.

Napomena: Izmjene u porudžbini ne garantuju zadržavanje prvobitnih cijena artikla kao i dostupnost. U slučaju izostanka željenih proizvoda sa trenutnog stanja bićete obavješteni putem email-a ili telefonskim pozivom kako bi se mogle izvršiti konačne modifikacije, zamjene i prilagođavanja izostalih artikala i porudžbina konačno realizovala.

Reklamacije i povraćaj porudžbine
Iako se eBIOS trudi i kao prioritet postavlja dostavljanje visoko kvalitetnog proizvoda povremeno će povraćaj biti neophodan, usled neslaganja u realnim i željenim osobinama proizvoda ili nekim drugim razlozima.
Praksa eBIOS Servisa je da na licu mesta prilikom uručenja kupac pregleda dostavljena dobra i odmah izrazi neslaganje sa kvalitetom ili nekim drugim osobinama određenog artikla. Bez dovođenja u pitanje Vašeg mišljenja mi odmah pristupamo narednim koracima. U novonastaloj situaciji nudimo nekoliko opcija:
- povraćaj artikla uz odbijanje njegove vrijednosti od naredne porudžbine
- zamjena proizvoda i naknadna dostava u narednom terminu
- povraćaj cjelokupne porudžbine ako je kupac nezadovoljan većim brojem artikala
Da bismo izbjegli ove i slične situacije molimo Vas da prilikom kreiranja porudžbine odvojite vrijeme i pažljivo izvršite odabir što više opcija, pružajući nam dovoljnu količinu informacija kako bi što tačnije odabrali i spakovali Vaš željeni artikal.

Kretanje cena i oscilacije u asortimanu
Mi u eBIOS vjerujemo u obezbeđivanje našim kupcima najboljeg dostupnog kvaliteta po najpovoljnijim tržišnim cijenama, vršeći komparaciju sa cijenama u vašem neposrednom okruženju. Nabavljamo najsvježije namirnice iz domaće proizvodnje, najčešće pripremane, sečene ili brane u ranim jutarnjim satima koje tokom cijelog puta od bašte/njive do praga/kuhinje skladištimo u kontrolisanim temperaturnim uslovima, sve u cilju očuvanja cjelovitosti, svježine i kvaliteta svakog pojedinačnog artikla.

Pored svih napora da ispunimo stoprocentno svaku porudžbinu i ostvarimo visoke standarde kvaljiteta, brzine i kontinuiteta, povremeno se može dogoditi da viši faktori na koje nemamo utjecaj kao što su vremenski uslovi, doba sezone i slično u tim slučajevima ako nismo u mogućnosti da ispunimo u potpunosti porudžbinu ili budemo prinuđeni da ponudimo kvalitet nižeg nivoa ili na bilo koji način dođe u pitanje Vaše povjerenje u naš servis, o svemu ćemo Vas obavijestiti u najkraćem vremenskom roku i ponuditi dodatne opcije. Očuvanje standarda zadovoljnog kupca je primaran faktor u našem poslovanju.

Trudićemo se da prikazane slike sa priloženim opisima budu što vjerodostojnije dostavljenim artiklima ali s obzirom na prirodu namirnica dolaziće do određenih, razumljivih varijacija. Zbog prirode proizvoda ne možemo snositi odgovornost u slučajevima kada realni dostavljeni artikal nije u potpunosti sa željama ili prikazanim sadržajem na Sajtu.

Gdje bude moguće postavićemo dodatne opcije koje će biti na raspolaganju a pomoću kojih ćete moći preciznije definisati željeni artikal i time nam pomoći da ispunimo Vašu porudžbinu i željene osobine namirnice (veličina, boja, broj i slično). Ako artikal željenih osobina nije dostupan biće odabran onaj koji ima najpribližnije osobine.

Dostava naručenih proizvoda
eBIOS tokom procesa dostave koristi vozila sa rashladnim sistemima u skladištenom prostoru kako bi se očuvao kvalitet i nepromjenjene prirodne osobine namirnica.

Da biste primili porudžbinu morate se nalaziti na priloženoj adresi u trenutku dostave i omogućiti pristup našem dostavljaču kada je to onemogućeno raznim bezbjedonosnim sistemima (interfon i slično), dok u slučajevima gdje objekat u kome živite obezbjeđuje lice postavljeno na ulasku (portir, vratar i slično) dužni ste da pravovremeno obavjestite o dolasku našeg dostavljača.

Nakon druge porudžbine možete odabrati alternativnu osobu na Vašoj adresi koja može preuzeti dostavljena dobra. Ova osoba će prihvatiti dostavljenu porudžbinu pod istim uslovima koji bi važili i da ste lično bili prisutni.
Uzimajući u obzir prirodu proizvoda koje dostavljamo i moguću težinu pojedinačnih porudžbina imamo neke limite u cilju zaštite našeg osoblja i njihovog zdravlja.

Molimo sve naše kupce da poštuju ova ograničenja servisa i u navedenim stambenim uslovima limitiraju količine naručenih artikala ili ih mi možemo limitirati na Vaš zahtev. Ova ograničenja postoje samo iz razloga očuvanja zdravlja našeg osoblja stoga cijenimo i zahvaljujemo na vašem razumijevanju i suradnji.

Ukoliko dođe do nepredviđenih komplikacija ili vanrednih vremenskih uslova i eBIOS Servis bude onemogućen da ispuni vrijeme odabranog termina, o vanrednim uslovima i kašnjenju kupac će biti obavješten u najkraćem roku kako bi se preduzele naknadne radnje, ili prekid i otkazivanje porudžbine ili nastavak dostave uz zakašnjenje.
Osoblje, dostavljači i svi ostali zaposleni u eBIOS imaju dozvolu da prihvataju napojnice ali kupci nemaju obavezu da pružaju materijalnu naknadu za obavljenu uslugu već po ličnom nahođenu ako su zadovoljni pruženom uslugom mogu nagraditi izvršioca usluge.

Načini plaćanja
Kako bi što više olakšali i Servis jednostavnijim učinili uveli smo dvije mogućnosti plaćanja koje sprovodimo prilikom dostave na željenoj adresi. Prvi način je gotovinskim plaćanjem u domaćoj valuti vrijednosti koja je iskazana na priloženom računu. Drugi način plaćanja je karticom s obzirom da naši dostavljači imaju na raspolaganju pos terminale koji nose sa sobom, omogućeno je ovakvo plaćanje na Vašem pragu. Ovaj način plaćanja je jednako bezbjedan kao i plaćanje karticom u bilo kojoj trgovini, uređaji koje koristimo su indentični kao i princip njihovog rada i obezbjeđivanja.

Pristup eBIOS Sajtu
Vi ste zaduženi za davanje i odgovorni za tačnost svih traženih podataka, telefonskog broja, asrese i svih ostalih potrebnih za pristup eBIOS Servisu i Sajtu. Slažete se da ćete poštovati svaki zakon koji se odnosi na Vaše aktivnosti na eBIOS Sajtu a u skladu sa propisanim Uslovima Korišćenja. Čitanjem i slaganjem sa Uslovima Korištenja potvrđujete da ste punoljetno lice (starosti 18 i više godina) i da svjesno ulazite u ovaj obligacioni odnos prihvatanjem propisanih pravila, jasno razumijevajući njihovo pravno dejstvo.

Pristup eBIOS Servisu i Sajtu ostvaruje se kroz korištenje korisničkog imena i lozinke koje ste lično odabrali prilikom registracije, shodno tome samo ste Vi odgovorni za svaki ovlašćeni i neovlašćeni ulazak na Vaš račun od bilo koje osobe. Slažete se da preuzimate svaku odgovornost za korištenje Vaše lozinke kao i da ćete odmah po saznanju obavjestiti eBIOS o neovlaštenoj upotrebi iste.

Molimo Vas pogledajte i pažljivo pročitajte Zaštitu Privatnosti koja se takođe odnosi na Vašu posetu Sajtu eBIOS i korištenje Servisa eBIOS kako bi Vam u potpunosti bio jasan naš odnos prema informacijama i pripadajuće odgovornosti.

ZAKLJUČAK
Izričito se slažete da upotrebu eBIOS Servisa, Sajta i interneta činite na sopstveni rizik. U mjeri dozvoljenoj važećim zakonima eBIOS se odriče davanja garancija bilo koje vrste. Za sve informacije navedene u sadržaju Sajta ne postoje garancije u ispravnost i tačnost istih, uz svo poštovanje prema izvorima iz kojih su sadržaji dobijeni i njihove tvrdnje, navode, istraživanja i statistike eBIOS ne može garantovati vjerodostojnost objavljenih informacija.

eBIOS ne garantuje da neće dolaziti do prekida i grešaka u radu Sajta i Servisa, kao ni da serveri koji su dostupni neće biti oslobođeni virusa ili drugih štetnih komponenti te stoga ne snosi nikakvu odgovornost za pojavu istih i moguće nastalu štetu.

eBIOS kao i njeni zaposleni, direktori, agenti, predstavnici ili bilo koji partneri sa kojima eBIOS sarađuje i koji je na neki način predstavljaju neće biti odgovorni za štetu bilo koje vrste uključujući, bez ograničenja, direktnu, indirektnu, slučajnu, posljedičnu ili kaznenu štetu kao i gubljenje podataka, prihoda, profita i moguću nastalu štetu po vlasništvo.

Vaše isključivo pravo po navedenim uslovima je da prekinete korištenje eBIOS Servisa i da raskinete ovaj ugovor. eBIOS zadržava pravo da ograniči ili ukine Vaše porudžbine kao i količinu Vaših porudžbina ili delova porudžbine.
Ovaj Ugovor je na snazi od trenutka kada ga prihvatite i nastaviće se u punoj snazi do trenutka raskida od jedne ili druge strane. eBIOS može suspendovati ili prekinuti ovaj Ugovor ili eBIOS Servis kao i ograničiti pristup određenim dijelovima Sajta i Servisa, u bilo koje vrijeme iz bilo kojeg razloga uz dostavljanje obavještenja. U slučaju raskida Ugovora sa Vaše strane eBIOS zadržava pravo na naplatu svih dospjelih obaveza i nenaplaćenih računa nastalih prije Vašeg otkazivanja eBIOS Servisa. Takođe ste odgovorni i dužni za nastale račune i zaduženja prema trećoj strani, ako takva zaduženja postoje, prije trenutka otkazivanja.

Kompletan Ugovor
Uslovi Korišćenja i Zaštita Privatnosti zajedno predstavljaju cjelokupan Ugovor Vas sa eBIOS odnoseći se na eBIOS Servis i eBIOS Sajt. Slažete se da ovaj Ugovor ne dodjeljuje nikakva prava niti ima pravno dejstvo ni na jednu osobu osim na Vas. Ovaj Ugovor se upravlja prema zakonima BiH i Vi prihvatate i slažete se sa time da u slučaju bilo kakvog spora sa eBIOS ili u veze Vašeg korištenja eBIOS Servisa i Sajta spor se rješava pod nadležnošću BiH sudstva.

eBIOS može praviti naknadne izmjene u ovom Ugovoru i nakon načinjenih izmjena one odmah stupaju na snagu. Korištenjem sajta odnosno pravljenjem narudžbina Vi se slažete sa svim nastalim promjenama ili dodacima u Ugovoru i stoga Vam savjetujemo da periodično posjetite ove stranice i utvrdite moguće nastale promjene kojima ste pravno obavezujući.

eBios Uvijek zdravo i uvijek svježe!